A nutellás torta sütésének előkészítése
Mielőtt elkezdenénk elkészíteni a piskótát, fontos, hogy kivegyük a tojásokat a hűtőszekrényből, mivel a hozzávalóknak hasonló hőmérsékletűnek kell lenniük keverés közben. Ugyanezt ismételjük meg a Nutellával, ha hűtőszekrényben van.
A tortaformával folytatjuk, amelyet úgy kell elkészítenünk, hogy a torta ne tapadjon a sűtőformára, és minden oldalról azonos magasságúnak kell lennie. Ezért a sütőforma alját jól bekenjük kakaóvajjal, és enyhén megszórjuk liszttel. Az előkészítéseket a sütő felmelegítésével fejezzük be. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Megkezdődhet a sütési kihívás!
Először készítsünk elő két tálat és 6 tojást, amelyeket tojásfehérjére és sárgájára osztunk. Készítsünk kemény habot a tojásfehérjéből, és lassan adjuk hozzá a kókuszcukor mennyiségének a felét. A sárgájához hozzáadjuk a kókuszcukor felét is, és keverés közben sárga-fehér keveréket kapunk. Addig keverjük, amíg a keverék puha nem lesz, majd hozzáadhatjuk a Nutellát, amelyet keverővel hozzákeverünk.
A lisztet szitáljuk át és keverjük össze a sütőporral. A tojás sárgájával ellátott tálban először a felvert hab 1/3-át, majd sütőpor és liszt keveréket adjuk hozzá. Majd hozzáadjuk a maradék havat, és mindent kézi habverővel enyhén összekeverünk (hogy a hab ne mennyen tönkre).
A piskóta így készen áll és a tortaformába önthető. A sütő ez idő alatt felmelegedett, így a piskóta a sütőbe helyezhető. Az első 30 percig 150 fokon sütjük, majd emeljük a hőmérsékletet 165 fokra, és további 30 percig süssük. Hogy a piskóta teljesen megsüljön, egy óra sütés után felhajtjuk a sütőt 180 fokra. Másfél óra sütés után ellenőrizzük fogpiszkálóval, hogy megsült-e (ha a keverék a fogpiszkálóhoz tapad, amikor kihúzzük, ez azt jelenti, hogy még nem sült). Ha a piskóta még nem készült el, akkor hagyjuk még néhány percig a sütőben. Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen három rétegre vágjuk.