🐣 15% kedvezmény mindenre – kuponkód EASTER15

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül
Ingyenes szállítás 18.000 Ft felett
100%-os elégedettségi garancia
60 napos visszaküldési jog
Home Ikone NOVO_phone
Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül
Ingyenes szállítás 18.000 Ft felett
100%-os elégedettségi garancia
60 napos visszaküldési jog

Nyers csokoládétorta



Egy ?rülten finom nyers csokoládétorta receptjét keresi? Akkor a legjobb helyen jár. Nyers, csokoládés, krémes, laktózmentes, gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül és könnyen elkészíthet?.

Ígérem, hogy a torta mindenkit le fog ny?gözni, aki szereti az édességet és meg?rül a csokoládéért. Mind a vegánokat, mind a nem vegánokat meg fogja gy?zni. És elárulom, hogy a torta még ugyanazon a napon el fog fogyni. Legalábbis nálam volt így.

?????

Anja Forstner


Miért? Mit jelent valójában az, hogy nyers?

A nyers ételeket nem h?kezelik, ill. 42-45°C fok alatt dolgozzák fel, ezért több vitamint, ásványi anyagot és egyéb tápanyagot ?riz meg. A nyers desszertek készítésénél f?ként a diófélék nagy választékáról van szó, amelyek fehérjében és telítetlen zsírokban gazdagok. Tehát rengeteg áztatás szükséges ahhoz, hogy a diófélék puhábbak és lédúsabbak legyenek.

Igaz, hogy a nyers sütemények energiaértéke magas, de egy-két darab után nem fogjuk felpuffadtnak vagy fáradtnak érezni magunkat.

A torta állaga csodálatos!

Krémes, s?r?, szaftos és szájban olvadó.

Sokkal jobb, mint az összes krém, amit eddig kipróbáltam és készítettem. A torta olyan élelmiszerekb?l készül, mint a kesudió, kakaóvaj és agávészirup. A torta formájának meg?rzése érdekében mindig hozzá kell adni a következ?k egyikét: kókuszolaj, kakaóvaj. Az édesítéshez aszalt gyümölcsöket és természetes szirupokat lehet használni.


Nem mer nekiállni a nyers torta elkészítéséhez? Azon gondolkodik, hogyan álljon neki és úgy gondolja, hogy nehéz?

Az elkészítést könny?nek tartom, de szervezettnek kell, hogy legyünk. Van némi el?készítés, áztatás, de mint más ételekhez, mindenhez id? kell és munka. Én úgy vagyok ezzel: kevesebb összetev? és kevesebb munka, annál jobb a végeredmény.


És az ára?

Az összetev?k drágábbak, mint a liszt, cukor, olaj, tojás és tej. Én inkább valamivel többet adok a hozzávalókért. De hiszen nem készítünk minden nap süteményeket és desszerteket, ugye?


Már rémlik, hogy mir?l beszélek?

Ha igen, ne felejtse el minnél el?bb elkészíteni ezt az isteni tortát. Én ?szintén meg?rülök a csokoládéért, és ez a nyers csokoládétorta a legjobb, amit elkészíthet magának és vendégeinek. A mousse krémet, amely a legnagyob atrakció ebben a tortában, elkészítheti poharakban vagy felszolgálhatja önálló ételként is. Egyszer? és gyors. Már rémlik, hogy mir?l beszélek?


Itt az ideje, hogy végre felfedjem a receptet, amire már várva vár. Szeretném, hogy jól érzi majd magát a torta elkészítése során és valami újat megtanul.


A NYERS CSOKOLÁDÉTORTA RECEPTJE – (18 cm átmér?j? torta)


Hozzávalók


Hozzávalók az alaphoz:

  • 60g mogyoró
  • 50g mandula
  • 5 nagy datolya
  • 15g


    kakaópor

  • 30g víz


Hozzávalók a krémhez:


Hozzávalók a “gyümölcsös glazúrhoz”:

Presna ?okoladna torta


Elkészítés


Az alap elkészítése:

  • Aprítsa le a mogyorót és a mandulát robotgépben. Adja hozzá a kakaóport, vizet és datolyát. A masszát igazítsa el az ujjaival a tortaforma alján. Tegye a fagyasztóba, és kezdjen hozzá a mousse krém elkészítéséhez.


A krém elkészítése:

  • A robotgépben keverje össze a beáztatott kesudiót, a kakaót, a kókuszvajat, az agávészirupot, a mandula italt és a kakaóport. Öntse a mousse krémet az alapra, és helyezze a süteményt éjszakára/6 órára a fagyasztóba.
  • Miel?tt elkezdené elkészíteni a gyümölcsös glazúrt, helyezze a süteményt a h?t?be, hogy megpuhuljon, és elég puha legyen a tálaláshoz.


A “gyümölcsös glazúr” elkészítése:

  • Rakja a fagyasztott áfonyát és málnát a fazékba, adjon hozzá kókuszcukrot és addig melegítse, amíg meg nem puhul. (A h?mérséklet ne haladja meg a 45°C). Amikor a gyümölcs elég puha, adjon hozzá 2 teáskanál útif?maghéjat és jól keverje össze, hogy a glazúr s?r?bb és „ragacsosabb” legyen.
  • Öntse a teljesen kih?lt glazúrt a krémre, és helyezze a süteményt a h?t?be kb. 2 órara. Óvatosan távolítsa el a tortaformát és már tálalhatja is. Díszítse ki a tortát kedve szerint. Én kókuszreszeléket és goji bogyókat raktam rá.


Sok örömet kívánok az elkészítés és a majszolás során.


??