Nagyszerű medvehagyma-krémleves
Hozzávalók:
- medvehagyma – 1 csomó
- mogyoróhagyma- 1, felaprított
- paszternák – 2, sütőben elősütve
- citromlé – 1 evőkanál
- kesudió – ½ – 1 csésze
- víz vagy növényi alap – ½ liter
- szerecsendió – csipet
- Himalája só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
Elkészítési utasítások:
Először gyorsan megpirítjuk a mogyoróhagymát egy fazékban, hozzá adjuk a szeletelt paszternákot és felöntsük vízzel. Kicsit főzzük, majd hozzáadjuk a medvehagyma leveleket és a kesudió krémet. Fűszerezzünk mindent és főzzük még 10 percig alacsony lángon, hogy minden megpuhuljon és jól összekeveredjen. Amikor a leves kellően megfőtt, simára turmixoljuk. Díszítsük ki a tetejét pírított magvakkal.
Jó étvágyat!