Ízletes fehérjés brownie recept
Őrülten ízletes fehérjés brownie étcsokoládéval és málnával. Egészséges desszert, amelyet edzés után is megengedhet magának. Ez az új kedvenc desszertünk! Vegán, paleo, gluténmentes, tej-, tojás- és lisztmentes.
Hozzávalók:
- 2 csésze mandulaliszt
- 2 csésze datolya
- 4 evőkanál nyers kakaópor
- 1 csésze csokoládés fehérje por
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 4 evőkanál agávészirup
- 1 csésze fagyasztott málna
A tetejére:
- 1 csésze friss málna
- 3/4 csésze étcsokoládé, olvasztott
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Az összes hozzávalót erőteljes keverőben keverjük össze (talán kettő lépésben kell ezt megtennünk – a keverő méretétől függően). Keverjük simára. Helyezzük a masszát a tepsibe, és süssük 20 percig. A közepének még nedvesnek kell lennie. Ellenőrizzük a textúrát egy fogpiszkáló segítségével.
Miután kivesszük a sütőből, hagyjuk 20-30 percig hűlni, majd a tetejét szórjuk meg málnával és öntsük le olvasztott étcsokoládéval. Helyezzük a hűtőbe. Amikor a csokoládé felső rétege elég kemény, a fehérjés browniekat négyzetekre lehet vágni.