Amit még nem tudott a kenderről…
Az ipari kendert az ókortól kezdve hagyományos növényként használták, különösen textíliákban, de a rostjaiból még bútorokat is gyártottak. Ma is kereskedelmi termékek, például papír, ruházat, biológiailag lebomló műanyagok gyártására, és természetesen élelmiszeripari célokra használják.
Nem táplálkozási célú kender
A nem táplálkozási célú kender termékek közül a már említett kereskedelmi termékek mellett gyakran említik a kozmetikai termékeket is. Mindenekelőtt ezek a kenderolajon alapuló termékek, amelyek nagyon hidratálóak és táplálóak. Különösen az érzékeny bőr ápolására ajánlott, valamint jótékony hatással van különféle allergiákra, viszketésre, hámló bőrre, sőt pikkelysömörre is.
Táplálkozási célú kender termékek
Amikor a kender termékekről beszélünk a táplálkozás szempontjából, akkor ebben a kategóriában főként kendermagot, olajat, lisztet és fehérjét találunk. Ezekben a termékekben az a közös, hogy kendermagból készülnek.
A kender gazdag rost-, telítetlen zsírsav- és fehérjeforrás, és mint ilyen, a napi étrendben használható.
Táplálkozási célból a kender termékek használata mindenki számára ajánlott, különösen a cukorbetegeknél vagy a magas koleszterinszintűeknél, az omega 3 és az omega 6 zsírsavak közötti nagyon kedvező arány miatt, amely enyhítheti az előbb említett modern civilizációs betegségek lefolyását.
Kendermag
A kendermag nagyon sokoldalú. Háromszor több fehérjét tartalmaz, mint a szója, emellett gazdag rost- és omega 3 zsírsavforrás, valamint sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ehetjük önmagában, ha éhesek vagyunk, és valami egészségeset akarunk a testünkbe juttatni, vagy megszórhatjuk vele a különféle ételeket, és így gazdagíthatjuk az étkezésünk tápanyag-összetételét.
Kenderfehérje
Ez az egyik legjobb minőségű növényi fehérje, mivel nagyon kedvező aminosav-összetételű. Elágazó láncú aminosavakban (BCAA) is gazdag, amelyek kulcsfontosságúak az izomépítésben. Az elágazó láncú aminosavak közül a kenderfehérje különösen magas szintű L-arginint tartalmaz, amely az izomszövet építésén túl a sebgyógyulásban és az immunrendszer erősítésében is szerepet játszik.
Napi 15 g kenderfehérje fogyasztása ajánlott (3 teáskanál). Keverje össze a kedvenc folyadékával. Kenyér, sütemények vagy desszertek sütésekor részben pótolhatja vele a lisztet is, ezáltal gazdagítva a tápanyag-összetételt.
Kosárban lévő termékek
Különleges ajánlat csak itt!
Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!
FatBurn Tea*
Hozzájárul a zsíranyagcseréhez, eltávolítja a túlsúlyt és természetesen elnyomja az éhségérzetet
IMUNUP*
7 aminosavat, 11 vitamint és 8 ásványi anyagot tartalmaz az erős immunrendszer érdekében
D3 vitamin por*
A d3 vitamin por biológiailag leghozzáférhetőbb formája