Csokoládés fehérjés Chia puding
Hozzávalók
- 1 evőkanál kakaópor
- 25g vegán csokoládéízű fehérjepor
- 400ml növényi tej
- 1 evőkanál rizs italpor
- 5 evőkanál chia mag
- 1 evőkanál agávészirup
- 1 teáskanál vanília
Elkészítés
- Tegyük egy tálba a kakaóport, rizs italport és 2dcl növényi tejet. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Adjuk hozzá a maradék tejet, a csokoládéízű fehérje port, a chia magokat, az agávészirupot és a vaníliát. Keverjük mindezt addig, amíg a keverék sima nem lesz és a kakaó el nem olvad – körülbelül 2-3 perc.
- Fedjük le az edényt, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára, vagy addig amíg a chia mag fel nem szívja a folyadékot, és a keverék megsűrűsödik.
- Friss gyümölcsökkel vagy zabpehellyel tálaljuk.