GESZTENYÉS KOCKÁK
A gesztenye olyan őszi gyümölcs, amelyből számos ételt elkészíthetünk. Előnye határozottan az, hogy maga is összeszedheti a legközelebbi erdőben. Egy egyszerű receptet készítettünk az Ön számára.
Mire van szükségünk?
– 300 gramm (pürésített) főtt gesztenye
– 160 gramm olvasztott étcsokoládé vagy kakaópor
– fél csésze kókuszkrém (használhat édes tejszínt is)
– 60 gramm kókuszolaj
– további édesítőszer (opcionális)
Először verje fel a gesztenyepürét és az olvasztott kókuszolajat, majd adja hozzá a többi hozzávalót. Mindent jól keverjen össze és ízlés szerint édesítsen. Vegyen egy tepsit, fedje le fóliával, és öntse bele a masszát, amely az egész tepsiben eloszlik. Fedje le műanyag fóliával, és tárolja a hűtőszekrényben legalább 5 órán keresztül. Voálá! Vágja fel a süteményt tetszőleges darabokra és tálalja. Az extra íz keverék érdekében adhat hozzá egy evőkanál tejfölt is.