Moringa
A Moringa oleifera egy Indiában őshonos fa. Bizonyítottan segíti fenntartani a normál vércukorszintet. Levelei fehérjében, rostokban, A, B és E vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például káliumban, kalciumban, magnéziumban, foszforban és vasban gazdagok.
Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása van
A moringa esszenciális aminosavak (fehérje építőelemei), karotinoid fitotápanyagok (ugyanezek a fajták találhatók meg a növényekben, mint a sárgarépa és a paradicsom), antioxidánsok, például kvercetin és természetes antibakteriális vegyületek keverékét tartalmazza, amelyek ugyanúgy működnek, mint a gyulladáscsökkentő gyógyszerek.
Segíti a vércukorszint szabályozását
A moringa számos savakat tartalmaz, amelyek bizonyítottan segítenek a cukorszint szabályozásában és lehetővé teszik a glükóz normál felszabadulást.
A savak mellett vegyületeket, izotiocianátokat is tartalmaz, amelyek védőhatással bírnak a cukorbetegség ellen. Növeli a vér hemoglobinszintjét.
Elősegíti az emésztőrendszer egészségét
A moringát gyomorfekélyek, májbetegségek, vesekárosodás, az összes emésztési probléma, valamint a candida és más gombás vagy vírusos fertőzések megelőzésére használják.
Védi és táplálja a bőrt
A moringa természetes antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes vegyületeket tartalmaz, amelyek megvédik a bőrt a különböző bőrfertőzések ellen.
A moringa használata kimutatta az atlétikai lábproblémák, a kellemetlen szagok, a különféle gombás fertőzések, a korpásodás, az ínygyulladás, az égési sérülések, a vírusos szemölcsök, a sebek és az égési sérülések okozta nehézségek csökkenését. A moringa közvetlenül a bőrön pusztítja el a baktériumokat, miközben egyidejűleg hidratálja és táplálja a bőrt, ezért különféle krémek összetevője is.