A Matcha varázslatos ereje
A Matcha egy különleges típusú zöld tea por formájában, amelyet Japánban növesztenek és ellőállítanak. A Matcha tea a japán zöld teák gyöngyszeme, és Japánban gazdag kulturális és hagyományos értékekkel bír. Ez az egyetlen tea, amelyet több mint 800 éve ittak a japán tea-szertartások során. A buddhista szerzetesek a matcha teát »gyógyító elixírként« imádják, számos pozitív egészségügyi hatása miatt.
A zöld tea levelek előállításának sajátossága
A Matchát ugyanabból a teanövényből (Camellia sinensis) nyerik, mint az összes többi zöld teát. A matcha tealevelek termesztésének különlegessége azonban, hogy a betakarítás előtt 4 héttel az ültetvényeket árnyékolják, és így megvédik a cserjéket a közvetlen napfénytől. Az árnyékos termesztés miatt több klorofill és aminosav halmozódik fel a levelekben, ami a matchának a jellegzetes élénk smaragdzöld színét adja. Kézzel szedik le a leveleket, és csak a legfiatalabb és legkisebb tealeveleket választják ki a legjobb minőségű tea érdekében. A matcha minősége a matcha előlállításának további folyamataitól függ. A levelekben az oxidatív folyamatok megakadályozása, az íz és a tápérték megőrzése érdekében óvatosan párolják és szárítják.
A Matcha tea tápértéke
A matcha tea minden egyes kortyjával óriási adag tápanyagot, antioxidánsokat, rostot és klorofillt fogyasztunk el, mivel a matcha tea sokkal többet tartalmaz, mint más teák. A matcha ivásával a zöld tea teljes leveleit fogyasszuk és így annak minden tápanyagát. Ellentétben a főtt zöld teával, amelynél csak kevés tápanyag jút a vízbe, a többit pedig a lecsepegtetett levelekkel kidobjuk. Egy csésze matcha tea ugyanazon gyógyító hatása érdekében 10 csésze sima zöld teát kellene elfogyasztani.
A Matcha gazdag A-, C-, E-, K-vitamin, valamint B-vitamin komplex és ásványi anyag (szelén, króm, cink és magnézium) forrás. A Matcha számos olyan összetevővel rendelkezik, amelyek erős antioxidánsok: polifenolok, katechinek és klorofill. Nagy mennyiségben L-teanint is tartalmaz, amely jóllétet okoz.
1 g matcha tea tápértéke:
- Katekinek 105 mg
- EGCg 61 mg
- Aminosavak 34 mg
- L-teanin 14,26 mg
- Koffein 35 mg
- Élelmi rost 318 mg
- Szénhidrátok 447 mg
- C-vitamin 1,75 mg
- A-vitamin 291 egység
- Kálium 26,6 mg
- Kalória 3
Készítsük el a Matcha latte italt – Matcha teát
Amikor egy csésze keserű és íztelen matcha teát kortyolgat, akkor biztos lehet abban, hogy nem minőségi matcha teát tart a kezében, vagy a házigazda a tea készítése közben valamit súlyosan elrontott. A tea megfelelő elkészítése és minősége kulcsfontosságú a matcha igazi ízének megismerésében, amely a magas klorofill- és aminosavtartalom miatt nagyon egyedi és gazdag, és végül édes ízt hagy a szájban.
Szükségünk van egy bambusz habverőre a matcha elkészítéséhez, de használhatunk más konyhai habosító készüléket is. Tegyünk kb. 1 teáskanál matchát a csészébe, és adjunk hozzá néhány csepp hideg vizet. Bambusz habverővel készítsünk sűrű pasztát, amelyet azután 1 dcl forró vízzel felöntünk. A víznek szükségszerűen 60-70 ° C között kell lennie, különben a tea keserű lesz, és elpusztítjuk a tea hatóanyagait. A matchát habverővel habosítani kezdjük, gyors és egyenes mozdulatokat hajtunk végre W betű formájában. Kívánt esetben hozzáadhatjuk kedvenc tejünket (hozzáadhatunk bármilyen növényi tejet is: rizst, szóját, mandulát, kókuszt vagy zabot) és egy teáskanál agávészirupot vagy mézet.
Kényeztesse magát otthon egy zöld egészség bombával, és így illesszen be a napjába valami egészségére előnyös dolgot.
Kosárban lévő termékek
Különleges ajánlat csak itt!
Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!
FatBurn Tea*
Hozzájárul a zsíranyagcseréhez, eltávolítja a túlsúlyt és természetesen elnyomja az éhségérzetet
IMUNUP*
7 aminosavat, 11 vitamint és 8 ásványi anyagot tartalmaz az erős immunrendszer érdekében
D3 vitamin por*
A d3 vitamin por biológiailag leghozzáférhetőbb formája