ALACSONY KALÓRIATARTALMÚ KENYÉR – lelkiismeret-furdalás nélkül
KENYÉR LISZT ÉS ÉLESZTŐ NÉLKÜL, DE MÉGIS NAGYSZERŰ ÍZŰ
A kenyér mindig jelen van az étrendemen! Imádom, és nem telik el olyan nap, hogy ne ennék belőle. Évekkel ezelőtt kezdtem el kenyeret sütni, mivel a házi kenyér véleményem szerint jobb, mint a bolti, sőt finomabb, hosszabb ideig friss és még olcsóbb is!
Eleinte a szokásos receptet követtem – fehér liszt, élesztő, víz, cukor és só. Mivel az évek során egyre jobban kezdett gyarapodni a súlyom és tudtam, hogy a kenyeret határozottan nem tudom kiküszöbölni az étrendemből, elkezdtem kísérletezni. Elkezdtem a rizst, azután a hajdinát és a fekete lisztet használni, hozzáadva még több friss hozzávalót, mint például hagymát, fokhagymát és egyéb fűszereket. A különféle recepteket tökéletesre csiszoltam.
Mivel az utóbbi időben még jobban odafigyelek az alakomra, kidolgoztam az eddigi legegészségesebb receptet. A receptet a Nature’s Finest termékekből állítottam össze, amelyek körülbelül egy éve kezdtek megjelenni a szekrényemben.
A recept az egyetem korszakára visszatekintő reggeleim emléke, amikor még a szobatársaimmal éltem Ljubljanában. Mivel az egyikük nagyon élvezte a főzést, minden reggel bőséges reggeli várt az asztalon. Ezek többnyire különféle kásák voltak – olcsó és nagyon egészséges reggeli, de kissé időigényes az elkészítése.
A kenyér, amelyet ma fogunk megsütni, gyorsan elkészül és több napig friss marad, nagyon egészséges, tápláló, árban összehasonlítható a boltban kaphatóval (a végén hozzáadtam az egész árlistát, mivel úgy gondolom, hogy az ár is fontos szerepet játszik). Bűntudat nélkül fogyasztható, hiszen nem hizlal.
Nézzük is meg…