Hozzávalók a szilvás morzsasütihez:
- 50 g zabpehely vagy Bio müzli a test tisztítására
- 20 g kókusz
- 25 g szezámmag
- 20 g tökmag
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 1 teáskanál kókuszcukor
Gyümölcsös töltelék
- 250 g kimagozott szilva
- 1 teáskanál víz
- 12 teáskanál őrölt fahéj
- bio citrom reszelt héja
- 1 evőkanál juharszirup
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Egy tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót a morzsához, majd keverjük hozzá az olvasztott kókuszolajat és édesítőszert. Jól összekeverjük.
Helyezzük a kimagozott és felvágott szilvákat egy kisebb fazékba. Adjunk hozzá egy csepp vizet, fahéjat, citromhéjat és édesítőszert. Néhány percig lassú tűzön pároljuk, hogy a szilva megpuhuljon és szaftosabb legyen. Párolás közben keverjük.
Kenjük meg a tepsit olajjal, adjuk hozzá a morzsa felét, majd a gyümölcsös töltelék felét, egy ismét kis morzsát majd a töltelék másik felét. Befejezzük a morzsa másik harmadával és a sütőbe tesszük, majd kb. 15 percig sütjük, vagy amíg a zabpelyhek enyhén megbarnulnak, vagy olyan erősen megsülnek, amennyire szeretnénk.
Recept készítette: Katja Roposa – a receptről a linken olvashat bővebben: www.cookeatandsmile.com