A palacsinta elkészítésének folyamata
- Miután kiválasztottuk az öntetet és elkészítettük az összes hozzávalót, elkezdjük a palacsintatészta készítését. Először vegyünk egy nagy tálat, és keverjük benne el a zabpelyhet és a csokoládé- vagy vaníliafehérje shake-ot. Ezután keverjük turmixgépben addig, amíg a zabpehely és a csokoládé shake nem válik finomra őrölt lisztté. Ezután adjunk hozzá gluténmentes lisztet, sütőport, fahéjat, himalája sót, és keverjük össze az összes hozzávalót egy főzőkanállal.
- Egy másik tálba tegyük az almalét (megvásárolhatja vagy elkészítheti otthon), cukrozatlan mandula tejet, agávészirupot és két evőkanál kókuszolajat. Keverjük össze mindent jól.
- Mindkét tál tartalmát öntsük össze és jól keverjük el. Óvatosan keverjük, hogy a keverék sima és nagyobb csomók nélkül legyen. Hagyjuk a masszát pihenni, amíg a sütőpor légbuborékokat nem eredményez. Ettől még puhább lesz a palacsintánk.
- Amíg a tészta pihen, melegítsük elő a serpenyőt mérsékelt hőmérsékleten. Ellenőrizzük egy csepp vízzel, hogy a serpenyő elég forró-e a sütéshez. Ha a serpenyő fortyog, a serpenyő hőmérséklete alkalmas a sütésre.
- Tegyünk bele 1/2 teáskanál kókuszolajat és terítsük el az egész felületen, hogy a palacsinta ne ragadjon a serpenyőre. Ezután öntsünk egy evőkanál palacsintatésztát a serpenyőbe. Ha nagyobb serpenyőnk van, akkor egyszerre több palacsintát is süthetünk, mivel kisebbek lesznek. Addig süssük, amíg apró buborékok nem kezdenek kialakulni a palacsintán. Amikor repedezni kezdenek, és a palacsinta széle kissé megsül, forgassuk meg a palacsintát egy spatulával. Ezután további 3 percig süssük őket. Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta meg nem sül.
- Tálaljuk a palacsintákat egymásra rakva, és öntsük le a kiválasztott öntettel.
Erdei gyümölcs öntet
Készítsünk elő egy nagyobb edényt, és tegyük bele az összes hozzávalót. Lassan melegítsük fel a fazékat alacsony lángon. Amikor az öntet felforrt és elég meleg, öntsük rá a palacsintára.
Gyümölcös és diófélés öntet
Öntsünk olvasztott kókuszolajat a palacsintákra, majd agávészirupot, végül szórjuk meg diófélék keverékével.
Kiegészítő – földimogyoróvaj: tegyen egy kanál földimogyoróvajat egy csészébe és melegítse fel. Még melegen öntse rá a palacsintákra és adjon hozzá friss gyümölcsöt.
Jó étvagyat!