Indiai útifűmaghéj – az emésztés királya
Az
indiai útifűmaghéj
kiváló rostforrás, és mint ilyen az emésztőrendszer természetes támaszaként szolgál. Az útifűmaghéjban lévő rostok vízoldhatóak, ezért vízzel érintkezve megduzzadnak. Amikor a rostok megduzzadnak, annak térfogata jelentősen megnő, ami viszont csökkenti az éhségérzetet. Ezért az útifű az emésztés szabályozása mellett a fogyás kiváló eszköze is.
Hogyan működik az indiai útifűmaghéj?
Az i
ndiai útifűmaghéjat
gyakran ”béltisztítóként” is emlegetik és mellékhatásként természetes gyógymódként szolgál a túlsúly elvesztésére.
Lenyelés után az
útifűmaghéj
megduzzad az emésztőrendszerben, és gélt képez a belekben, amely megköti azokat az anyagokat, amelyek a bélben maradnak az emésztőrendszeren keresztüli útja során, így “megtisztítják” azt. Ha étkezés előtt fogyasztjuk el, akkor a jóllakottság érzetét kelti bennünk, ami megakadályozza a túlevést.
Kiváló természetes rostforrás
Az LCHF (alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú) diéták gyakran kizárják a gabonaféléket, a teljes kiőrlésű gabonákat és a gyümölcsöket az étrendből, ami azt jelenti, hogy az elfogyasztott élelmi rostok mennyisége jelentősen csökken. Az indiai
útifűmaghéj
kiváló rostforrás, egy teáskanál akár 4 g-ot is tartalmaz. Tehát gyorsan és egyszerűen pótolhatjuk az élelmi rostokat, ha hiányzik az étrendünkből.
Indiai útifűmaghéj
a sütésnél
Az összes már említett előny mellett az
indiai útifűmaghéj
sütésre is kiválóan alkalmas. Gyakran használják gluténmentes receptekben, gélképző képessége miatt, ami megakadályozza a gluténmentes termékek szárazságát.
Tehát, ha glutén intoleranciában szenved, és ugyanakkor szeret főzni és új recepteket kipróbálni, az
indiai útifűmaghéj
az a csoda hozzávaló, amire Önnek is szüksége van. Nagyszerű sütemények, kenyerek, palacsinták készítéséhez és akár smoothiekhoz is.