Karácsonyi matcha keksz (fenyők)
Kiváló és nagyon egyszerű gluténmentes fenyő alakú matcha kekszek, amelyek hozzávalóinak köszönhetően annyira egészségesek, hogy gond nélkül megengedhet magának néhányat egy csésze tea vagy kávé mellett.
Matcha tea hozzáadásával készülnek, amiről már valószínűleg hallott. A Matcha a zöld tea szárított és őrölt levelei, tehát a zöld tea legerősebb és legminőségibb formája. Az antioxidánsok és a C vitamin gazdag forrása.
Hozzávalók
-
300 g
zabpehely
-
240 ml a kedvenc
Nature’s Finest mogyoróvajából
-
160 ml
agávészirup
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csomag sütőpor
-
15 g bio
matcha por
+ liszt a megszóráshoz

Elkészítés
- Melegítse elő a sütőt 165°C-ra, és készítsen elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.
- Helyezze a zabpelyhet turmixgépben vagy robotgépbe, és addig aprítsa, amíg nem kap finoman őrölt zabpelyhet. Javasoljuk, hogy ezután szitálja át és újra aprítsa össze a nagyobb részecskéket.
- Egy nagy tálban keverje össze a mogyoróvajat, az agávészirupot és a vanília kivonatot, hogy homogén keveréket kapjon. Egy külön tálban keverje össze a zabpelyhet, a sütőport és a matchát.
- A nedves hozzávalkóhoz adja hozzá a szárazat és keverje addig, amíg keksztésztát nem kap. A masszának kissé nedvesnek kell lennie, de nem ragadósnak és könnyen formálhatónak.
- A tészta felét lisztezett munkafelületen nyújtsa ki 4-6 mm vastagságúra, és szaggató segítségével formáljon fenyőket.
- Helyezze a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsse őket 5-6 percig 165°C-on. Amikor kivette őket a sütőből, először várja meg, amíg kihűlnek, mielőtt kivenné őket a tepsiből – forrón nagyoooon törékenyek.
- Miután a kekszek teljesen kihűltek, tetszés szerint díszítheti őket – mi étcsokoládéba mártottuk és mogyoródarabkákkal szórtuk meg.


