Kókuszcsók – recept
Miért hívjuk őket kókuszcsóknak? Eredetileg a Macaroons név alatt jelentek meg, később a kókusz hozzáadása miatt kókuszcsóknak nevezték el. A receptet elkészítheti az erről a finom vegán kókuszos desszertről leggyakrabban feltett kérdések alapján.
Milyen ízű?
A kókuszoscsóknak édes kókusz íze van a friss természetes kókusz húsából készült kókuszlisztnek és a kókuszcukornak köszönhetően. További isteni ízt ad a kakaóporból és kakaóvajból készült kókuszcsókok közepén található csokoládékrém. Ez még istenibbnek hangzik, ugye?
Ez egy egészséges desszert?
A kókusz olyan tápanyagokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal van tele, amelyek fontosak a testünk számára. A kókuszcsókot mindazoknak ajánljuk, akiknek problémái vannak a cukorral és az inzulinnal, mivel a bennük lévő kókusz felgyorsítja a hasnyálmirigy jó működését és az inzulinszekréciót, miközben csökkenti a magas vércukorszintet. A kókusz és a kókuszvíz hatékonyan méregteleníti testünket, amikor elektrolit egyensúlyhiány lép fel.
Meddig tárolhatjuk a kókuszcsókokat?
Miután a kókuszos desszert elkészült, további 5 napig fogyasztható, csak arra legyen figyelmes, hogy hűtőszekrényben tárolja és közvetlenül tálalás előtt vegye ki.
Mivel szolgálhatjuk fel?
Ezt a desszertet leggyakrabban kávéval vagy teával szolgálják fel. Alkalmas piknikezésre vagy kirándulásra is, mivel nem romlik meg és könnyen tálalható. Ha kirándulni megy, és valami édesről gondolodik, a kókuszcsók a tökéletes desszert.