Az organikus termesztésből származó kakaópor hozzáadott cukrok nélkül, a kakaó minőségi típusa, a kakaóbab és az összetétel a fő jellemzők, amelyekre figyelnünk kell a választás során. A kakaóbab minden típusa két csoportra oszlik – a forastero és a criollo. Azonban csak a második csoportba tartoznak a nemes alapanyagok, amelyek a kakaónak a megfelelő minőséget adják.
A kakaót az ókori tápláléknak tekintették Dél-Amerika ősi népei körében.
A Bio Nature’s Finest kakaópor nyers és organikusan termesztik a legjobb minőségű teljes kakaóbabból – a Criolla típusúból.
Magnéziumot és vasat tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget, a cink pedig megvédi a sejteket az oxidatív stressztől, és elősegíti az egészséges haj, köröm és bőr megőrzését. Gazdag antioxidáns-forrás, amely tartalmában még a zöld teát is felülmúlja.
Hozzávalók a kókuszos kekszekhez
- 125g kókuszcukor
- 80g kókuszolaj
- 1 evőkanál őrölt lenmag
- 1dcl kókuszos rizsital
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 190g liszt
- 120g kókuszliszt
- 120g kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- egy csipetnyi himalájai só
- porcukor