Extra szűz kókuszolaj
A kókuszolaj az elmúlt években szuperélelmiszerként vált híressé – annak ellenére, hogy magas a telített zsírtartalma. Miért?
A kókuszolajban található zsírsavak gyors energiát biztosítanak a testnek és az agynak, és további kalóriák elégetésére ösztönzik a testet.
A kókuszolajban található zsírok a közepes láncú trigliceridek (MCT) csoportjába tartoznak, ami azt jelenti, hogy lenyelés után egyenesen a májba kerülnek, és a szervezet azonnal energiaforrásként használja őket.
A kókuszolaj természetes telített zsírokat tartalmaz, amelyek csökkentik a vér rossz koleszterinszintjét. Ezenkívül csökkenti a vércukorszintet, és a kutatások azt mutatják, hogy pozitív hatássaa van az agyra is, mivel segít enyhíteni a stresszt, a szorongást és a depressziót.
Kétféle kókuszolajat ismerünk – szűz és finomított. A szűz kókuszolaj 100%-ban természetes és hidegen sajtolt. A szűz kókuszolaj a kellemes illata és íze miatt népszerű, erős antioxidánsokból, egészséges zsírsavakból és esszenciális vitaminokból áll.
A finomított kókuszolaj viszont hőkezelt, finomított, fehérített és szagtalanított. A végterméknek nagyon kevés a kókusz íze. Olcsóbb, de nem annyira ajánlott, mivel a feldolgozás során minden gyógyító tulajdonságát elveszíti.
A Nature’s Finestnél a legjobb minőségű kókuszolajat kínáljuk – extra szűz, hidegen sajtolt és ízfokozóktól, édesítőszerektől és tartósítószerektől mentes.