Lenmag a kiváló emésztés érdekében
A lenmag valószínűleg a legrégebbi termesztett szuperélelmiszer, amely az ősi időkre nyúlik vissza. A lent akkoriban főleg rostja miatt termesztették, de hamar kiderült, hogy a lenmag és az olaj fogyasztása jótékony hatással van az emésztésre és számos más pozitív hatással is bír.
A lenmagot háromféle módon lehet fogyasztani: egész magként (csak akkor ajánlott, ha nagyon kicsi), mint a magvakból készült olaj főzéshez, vagy őrölten ételek kiegészítéséhez.
Hogyan befolyásolhatja a lenmag az emésztést?
Az őrölt lenmag könnyen emészthető és számos olyan anyagot tartalmaz, amelyek tovább segítik az emésztőrendszert. Az egész magot nehezebb megemészteni, és a tápanyagok elérhetősége jelentősen csökkentett. Tehát a teljes mag fogyasztása esetén a lenmag jó néhány az emésztésre és általában az egészségre gyakorolt pozitív hatását elveszítheti.
Először is a rost hozzájárul a jó emésztéshez. Fontos a rendszeres fogyasztása a bél megfelelő működésének biztosítása, a gyulladásos betegségek csökkentése és az egészséges vastagbél és az teljes emésztőrendszer fenntartása érdekében. Felnőttek számára az élelmi rost ajánlott napi bevitele 18g. Lenmaggal csaknem 9 g rostot kapunk 30 g-os adagban.
A lenmagban lévő olajok és lignánok szintén pozitívan hatnak az emésztésre, mivel “megkenik” az emésztőrendszert, és rostokkal kombinálva a legjobb természetes gyógymódok a székrekedés ellen.
Kosárban lévő termékek
Különleges ajánlat csak itt!
Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!
FatBurn Tea*
Hozzájárul a zsíranyagcseréhez, eltávolítja a túlsúlyt és természetesen elnyomja az éhségérzetet
IMUNUP*
7 aminosavat, 11 vitamint és 8 ásványi anyagot tartalmaz az erős immunrendszer érdekében
D3 vitamin por*
A d3 vitamin por biológiailag leghozzáférhetőbb formája