Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

60 napos visszaküldési jog

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

60 napos visszaküldési jog

Mandulás sütemény

Honnan származik a mandula?

A mandulát mandulamagokból nyerik, amelyek főleg a Mediterrán területeken teremnek és a csonthéjas gyümölcsfák csoportjába tartozik. A mandulát két típusra oszthatjuk:

  • édesek, amelyek fogyasztásra használhatók.
  • keserűek, amelyekből illatokat készítenek, mivel ezek nem ehetők.

Hogyan használhatók?

A mandulát nagyon gyakran használják a konyhában. Alakja a felhasználás céljától függ, szeletelt vagy tört, vajpasztává őrölt, vagy kivonat formájú…

Mandljevo pecivo

Miért találhatók szinte minden konyhában?

Nagyon jó oka van annak, hogy ilyen gyakran  használják és a világ legértékesebb dióféléjének számít. Amellett, hogy a mandula minden használat során kétségtelenül kiváló ízt ad, más jó tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek egészségünkre kedveznek.

  • A mandula nagyon gazdag E-vitaminban. Az E-vitamin megvéd minket a betegségektől és lassítja az öregedést, mivel kiváló antioxidáns.
  • A mandula kálciumforrás. Még a leggazdagabb nem állati források közé is tartozik, ezért nagyon népszerű a vegán étrendben.
  • Segíte a koleszterinszint csökkentésében. Sokan nem tudják ezt, mivel a mandulának köztudottan magas a zsírtartalma, de telítetlen, ami más hatással van a testünkre, mint a többi zsíradék.

A mandula rendkívül gazdag étel. Sok fehérjét, rostot, káliumot, kálciumot tartalmaz, így a sportolók körében is népszerű. Használata az édes íze miatt gyakori, de még mindig kevés szénhidrátot tartalmaz. Tehát a mandula és a mandulás sütemény nagyszerű ötlet amikor megkívánjuk az édességet, miközben még mindig vigyázni szeretnénk az egészségünkre.

 

Hozzávalók a mandulás süteményhez

Hozzávalók a glazúrhoz:

  • 1 teáskanál finomra reszelt narancshéj
  • 3 evőkanál friss narancslé
  • ¾ csésze őrölt kókuszcukor és egy kicsi a megszóráshoz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ½ teáskanál mandula kivonat

Hozzávalók a süteményhez:

  • ¾ csésze görög joghurt
  • 1,5 csésze granulált kókuszcukor
  • 4 nagy tojás
  • 1,5 csésze fehér liszt
  • ¾ csésze mandulaliszt és nem manduladag
  • ½ csésze mandulatej
  • 1 evőkanál Mandulás rizsital
  • 3 teáskanál sütőpor
  • ¾ teáskanál Himalája só
  • 1 teáskanál mandula kivonat
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • ¾ csésze kókuszolaj
  • 1/2 csésze szeletelt mandula
Mandljevo pecivo

A mandulás sütemény elkészítése

 

1. A mandulás sütemény elkészítéséhez sütőpapírral előzetesen kibélelt tortaformára lesz szükségünk. Melegítsük elő a sütőt 175°C.

2. Kezdjük a mandula sütésével, amely végül dekorációként fog szolgálni. Vegyük a mandulát és vágjuk ketté. Helyezzük a szeleteket egy tepsibe úgy, hogy egy réteg keletkezzen. Vigyázzunk, hogy a mandula szeletek ne fedjék egymást. Helyezze az tepsit előmelegített sütőbe, süsse 15 percig, és keverje meg 5 percenként. A mandula kész, amikor aranybarna színt kap. Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

3. Folytassuk a glazúr elkészítését. Vegyünk egy narancsot, és finoman reszeljük le a héját, majd vágjuk ketté a narancsot és facsarjuk ki a narancslevet. Vegyünk egy kis tálat, és tegyünk bele narancshéjat, narancslét, kókuszporcukrot, mandula- és vanília kivonatot. Keverjünk össze mindent habverővel, amíg a glazúr teljesen sima nem lesz. Fedjük le a glazúrt, és hagyjuk pihenni.

Mandljevo pecivo

4. A tészta elkészítéséhez nagyobb tálra van szükségünk. Tegyük bele joghurtot és tojást, és jól keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a lisztet, mandulatejet, mandulalisztet, sütőport, vanília- és mandulakivonatot, végül a himalája sót. Keverjük össze az összes hozzávalót, hogy jól összeérjenek. Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és keverjük össze újra. Eleinte úgy tűnik, hogy az olaj nem fog jól összekeveredni a tésztával, ezért kitartónak kell lennünk, és körülbelül 2-3 percig kell kevergetnünk. Így minden összetevő jól összekeveredik egymással.

5. Öntsük az elkészített tésztát a tortaformába. Gondoskodunk arról, hogy a massza egyenletesen legyen elosztva, hogy minden oldalról egyenletesen megsüljön. 35-45 percig sütjük a mandulás tortát. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a sütemény már megsült-e. Bökjük meg a tészta közepét (a közepének van szüksége a leghosszabb ideig a sütésre). Ha a fogpiszkálón nincs nyoma a tésztának, akkor a torta megsült.

6. Vegyük ki a mandulás süteményt a sütőből, és hagyjuk 10 percig hűlni. Addig elkészítjük az alapot, amelyen a tortát tálaljuk. Fordísuk a süteményt a tortaformából az állványra. Közvetlenül ezután folytassuk a glazúr felkenését, a tortának még melegnek kell lennie. Vegyünk egy cukrász ecsetet, és segítségével óvatosan vonjuk be az egész mandulás süteményt az előzőleg elkészített glazúrral. Addig csináljuk ezt, amíg a glazúr teljesen fel nem szívódik a tésztában.

7. Utolsó lépésünk a sütemények díszítése. Ezt akkor tesszük, amikor a torta még nedves a glazúrtól, hogy a mandula rá tapadjon. Szórjuk  a sült mandulát a glazúrra, és hagyjuk az egészet kihűlni. Végül megszórjuk a mandulás süteményt porcukorral, és kész is a csodálatos desszertünk.

 

Delivery
Csak 18000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
FatBurn Tea*

Hozzájárul a zsíranyagcseréhez, eltávolítja a túlsúlyt és természetesen elnyomja az éhségérzetet

10.790 Ft 3.020 Ft
-40%
IMUNUP*

7 aminosavat, 11 vitamint és 8 ásványi anyagot tartalmaz az erős immunrendszer érdekében

7.900 Ft 4.740 Ft
-40%
D3 vitamin por*

A d3 vitamin por biológiailag leghozzáférhetőbb formája

3.820 Ft 2.290 Ft