4. A tészta elkészítéséhez nagyobb tálra van szükségünk. Tegyük bele joghurtot és tojást, és jól keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a lisztet, mandulatejet, mandulalisztet, sütőport, vanília- és mandulakivonatot, végül a himalája sót. Keverjük össze az összes hozzávalót, hogy jól összeérjenek. Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és keverjük össze újra. Eleinte úgy tűnik, hogy az olaj nem fog jól összekeveredni a tésztával, ezért kitartónak kell lennünk, és körülbelül 2-3 percig kell kevergetnünk. Így minden összetevő jól összekeveredik egymással.
5. Öntsük az elkészített tésztát a tortaformába. Gondoskodunk arról, hogy a massza egyenletesen legyen elosztva, hogy minden oldalról egyenletesen megsüljön. 35-45 percig sütjük a mandulás tortát. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a sütemény már megsült-e. Bökjük meg a tészta közepét (a közepének van szüksége a leghosszabb ideig a sütésre). Ha a fogpiszkálón nincs nyoma a tésztának, akkor a torta megsült.
6. Vegyük ki a mandulás süteményt a sütőből, és hagyjuk 10 percig hűlni. Addig elkészítjük az alapot, amelyen a tortát tálaljuk. Fordísuk a süteményt a tortaformából az állványra. Közvetlenül ezután folytassuk a glazúr felkenését, a tortának még melegnek kell lennie. Vegyünk egy cukrász ecsetet, és segítségével óvatosan vonjuk be az egész mandulás süteményt az előzőleg elkészített glazúrral. Addig csináljuk ezt, amíg a glazúr teljesen fel nem szívódik a tésztában.
7. Utolsó lépésünk a sütemények díszítése. Ezt akkor tesszük, amikor a torta még nedves a glazúrtól, hogy a mandula rá tapadjon. Szórjuk a sült mandulát a glazúrra, és hagyjuk az egészet kihűlni. Végül megszórjuk a mandulás süteményt porcukorral, és kész is a csodálatos desszertünk.