HOZZÁVALÓK
(kb 30 darab golyóhoz)
- 6 nagy datolya
- 2 púpozott evőkanál vegán fehérjepor – csokoládés
- körülbelül 10 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 5 evőkanál kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
- Rázd a datolyákat a multipraktikba, adj hozzá kevés vizet, és keverd addig, amíg nem kezd folyékony massza kialakulni.
- Add hozzá az őrölt zabpehelyet és alaposan keverd össze. Öntsd át a masszát egy nagyobb tálba, add hozzá a fehérjeport és alaposan keverd össze. Fokozatosan add hozzá a kakaót, amíg kompakt állagot nem kapsz, amely nem ragad és szép golyókat képezhetsz.
- A masszából körülbelül 30 golyót formálj, és mindegyiket forgasd meg a kókuszreszelékben.
- Helyezd a golyókat egy tálcára vagy tárolóedénybe.
- A golyók azonnal fogyaszthatók, de ha szeretnél keményebb állagot, helyezd őket 20 percre a hűtőbe. A golyókat légmentesen lezárt edényben, hűtőszekrényben tárold.
Ha a massza zúzik és túl száraz, adj hozzá még néhány datolyát.
Ha a massza túl ragacsos, adj hozzá még egy kis kakaót vagy őrölt zabpelyhet.