Paleo
Snack Karácsonyi kenyér
?????
Eva Suin
HOZZÁVALÓK A KARÁCSONYI KENYÉRHEZ
-
35
g
goji bogyó
-
125
g
Natures Finest paleo snack mix
-
20
g
vörös áfonya
-
40
g brazil dió
-
1
EK
narancshéj
-
1 kk
?rölt fahéj
-
½ kk
?rölt gyömbér
-
½ kk
?rölt szegf?szeg
-
50
ml rum vagy narancslé
-
60
g
kókuszolaj
-
40
g
Natures Finest rizs italpor
-
200
ml víz
-
60
g
agávészirup
-
2 EK citromlé
-
1 kk vaníliakivonat
-
150
g ?rölt mandula
-
150
g választott liszt
-
1 egy csomag süt?por
-
½ kk szódabikarbóna
A KARÁCSONYI KENYÉR ELKÉSZÍTÉSE
- Vágja apróra a Paleo Snack keverékb?l a diót, goji bogyókat, vörös áfonyát és kókuszt. Ezután egy mély tányérban vagy más nagyobb felület? edényben keverje össze az els? oszlop összes összetev?jét, és hagyja legalább fél órán át vagy ameddig csak lehet állni (lehet egy éjszakán keresztül is).
-
Melegítse el? a süt?t 180°C-ra, és bélelje ki a tepsit süt?papírral.
- Olvassza fel a kókuszolajat vízfürd?n.
- Keverje össze a rizsital port vízzel és öntse a kókuszolajba. Adjon hozzá agávészirupot, citromlevet, vanília kivonatot és ?rölt mandulát.
- Szitálja át a lisztet, süt?port és szódabikarbónát, és keverje bele a nedves összetev?k keverékébe. Végül keverje bele a aszalt gyümölcs keveréket és a diót.
- Helyezze a masszát a tepsibe, és süsse süt?ben el?ször 30 percig a középs? rácson, majd további 15 percig az alsón.
- Várjon, amíg a karácsonyi kenyér teljesen kih?l, miel?tt belevágná. Kívánt esetben díszíthetjük csokoládéval vagy cukormázzal.