HOZZÁVALÓK
Alap:
- 1 ½ fazék brazil dió
- 1 ½ fazék napraforgómag
- 1 fazék datolya (áztassa őket egy éjszakán át vízben, majd szűrje le és takarítsa meg vizet az acai töltelékéhez)
- 1-2 csésze kókuszolaj
- 1-2 csésze nyers kakaópor
- 1 teáskanál Himalája só
Töltelék 1: Goji, Maca in Vanília
- 1 csésze kókusztej
- 1,5 csésze áztatott kesudió
- 1,5 csésze áztatott kókusz chips
- 1,5 csésze kókuszliszt
- 1,5 csésze agávészirup vagy kókuszcukor
- 3 evőkanál maca por
- 1,5 csésze áztatott goji bogyó
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál vaníliapor
- ½ teáskanál Himalája só
Töltelék 2: Acai in Áfonya
- 1 csésze víz, amely megmaradt a datolyáktól
- 1 csésze áztatott kesudió
- 3 evőkanál kókuszcukor
- 1½ csésze áztatott kókusz chips
- 1 csésze áfonya (ha fagyasztva olvasztjuk fel őket)
- 3 evőkanál acai por
- 1½ csésze kókuszliszt
- ½ teáskanál Himalája só
ELKÉSZÍTÉS
A napraforgómagot, majd a brazil diót turmixgépben finomra őröljük. Keverjük össze a datolyákat, a kókuszolajat és a himalája sót. Ezután keverjük össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, és adjuk hozzá a kakaót (minél többet adunk hozzá, annál csokoládésabb lesz az íze). Rendezzük a tésztát egy tortaformába, és tegyük a fagyasztóba egy ideig, hogy megkeményedjen.
Töltelék 1:Az összes hozzávalót simára keverjük. Adjunk hozzá kókuszlisztet, ha a keverék túl folyós.
Töltelék 2:Az összes hozzávalót simára keverjük. Adjunk hozzá kókuszlisztet, ha a keverék túl folyós.
Vegyük ki az alapot a fagyasztóból. És kenjük be először az 1-es, majd 2-es töltelékkel. A tetejére áfonyát is rakhatunk.
Ha sikerül egy éjszakán át hűtőben tartania a tortát, az ízek még jobbak lesznek.