Puha földimogyoróvajas kekszek
A földimogyoróvaj, a kókuszcukor és a vaj nagyszerű kombinációja. Finom nasi egy csésze kávé vagy tea mellett.
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze (190 gramm) liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál Himalája só
- 1/2 csésze (115 gramm) kókuszolaj, szobahőmérsékleten puha
- 200 gramm kókuszcukor
- 3/4 csésze (190 gramm) földimogyoróvaj
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°-ra
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban keverjük össze a vajat és a kókuszcukrot, és keverjük 1-2 percig. Adjuk hozzá a földimogyoróvajat, és addig keverjük, amíg teljesen össze nem keveredik. Adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot. Ezután lassan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, amíg sűrű masszát nem kapunk.
Tegyünk 3 evőkanál kókuszcukrot egy kisebb tálba. Készítsünk golyókat a tésztából, és forgassuk meg kókuszcukorban, tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyjuk kis helyet mindegyik között. Végül villával nyomja le őket.
Süssük 180°-on 10-12 percig ill. amíg meg nem sülnek. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 5-10 percig a sütőpapíron hűlni.