Milyen előnyei vannak a kollagénnek?
- Megőrzi a fiatalos bőrt – javítja a bőr rugalmasságát és hidratáltságát, erősíti a bőr sejtjeit, csökkenti a nem kívánt ráncokat és a narancsbőrt
- Egészséges és megújult haj – megakadályozza a hajhagymák károsodását, serkenti az új hajszállak növekedését és annak vastagabb szerkezetét
- Az ízületek mobilitásának javítása – gyulladáscsökkentő hatású, kiváló az ízületi gyulladás kezelésében
- Erősíti a csontokat – növeli a csont ásványi sűrűségét és csökkenti az osteoarthritis valószínűségét
- Elősegíti a fogyást – a fehérjék és az aminosavak segítenek fenntartani az izomtömeget, ami továbbá hozzájárul az anyagcseréhez
- Jobb emésztési folyamat – helyreállítja és erősíti a bélbélést az egészséges bélműködés érdekében
- Támogatja az egészséges szívműködést – A prolin (aminosav) segít eltávolítani az artériákban lévő zsírt és csökkenteni a magas vérnyomást
Miért jó kollagént fogyasztani?
Testünk természetes módon termeli a kollagént, de a szomorú hír az, hogy a termelés körülbelül 20 éves kortól kezdve évente körülbelül 1 százalékkal csökken. 30 és 40 év között a legtöbb ember elveszíti kollagénszintjének 10%-át és 20%-át, amire a testünk számos jelei figyelmeztetnek: a bőr kevésbé lesz rugalmas, a haj lassan elveszíti fényét, és olyan ráncok jelennek meg, amelyek kifejezettebbé válnak az évek során, de nem kiméli a körmöket sem, amelyek törékenyebbé válnak. Ezért tanácsos a testet további kollagénforrással ellátni, amely serkenti a kollagénképződés természetes folyamatát.
A kollagén bizonyos élelmiszerekből és kollagén-kiegészítőkből is beszerezhető. Tehát akkor fogyaszthatunk csak csontlevest vagy sok sötétzöld zöldséget? Nos, természetesen! A csontleves nagyon gazdag kollagénben, zselatinban és aminosavakban, de ugyanezen előnyök érdekében egy egész teherautónyi levest vagy zöldséget kellenne megennünk. Túlnyomó többségünk már használja és imádja a csontleveseket, főleg sok egészségügyi előny érdekében, de egyszerűen nem tartalmaznak annyi kollagént, mint amire szükségünk van egy terápiás adaghoz.
Mennyit kellenne naponta elfogyasztani?
Klinikai vizsgálatok kimutatták a bőr rugalmasságának javulását és a ráncok megjelenésének csökkenését nyolc hétnyi napi 5 g Naticol kollagén peptid elfogyasztása után. A bőr homogenitása és a bőr ragyogása szintén javul nyolc héten keresztüli napi 2,5 g Naticol kollagén peptid fogyasztása után.
Az ajánlott napi mennyiség 10g (2 teáskanál). Keverje egy pohár vízbe, vagy kedve szerint, természetes limonádéba ill. narancslébe, hagyja két percig állni, hogy a por feloldódjon, és fogyassza el. 10 g porral 5 g Naticol kollagén peptidet fogyasztunk el.