Folyamat:
Ha a lazac fagyos, sütés előtt felolvasztjuk, majd konyharuhával jól töröljük meg, hogy a lehető legszárazabb legyen.
Az egyik tányérba tegyünk kókusztejet, a másikba pedig a liszt, a zabpehely, a fűszerek keverékét.
Először mártsuk a halat a tejbe, csöpögtessük le, majd tiszta és száraz kézzel forgassuk meg a száraz összetevőkben.
Melegítsük elő a serpenyőt, adjunk hozzá kókuszolajat, és mindkét oldalon pirítsuk meg a lazacot. Ha azt szeretnénk, hogy a lehető legtöbb hasznos anyag megmaradjon, akkor mindkét oldalon elég néhány perc (a filé vastagságától is függően), de ha azt szeretnénk, hogy a külseje ropogósabb legyen, hosszabbítsuk meg kissé a sütési időt .
Tálaljuk egy szelet citrommal és választott körettel.
Ha a lazacban található egészséges zsírokból a lehető legtöbbet szeretnénk megtartani, lassan és semmiképp ne süssük túl hosszú ideig. Természetesen ebben az esetben a kókusz nem lesz olyan ropogós, mint magasabb hőmérséklet vagy hosszabb sütés esetén.
Recept készítette: Katja Roposa -> a receptről a linken olvashat bővebben: www.cookeatandsmile.com