Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

60 napos visszaküldési jog

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

60 napos visszaküldési jog

Vegán fahéjas csiga

Tudta, hogy a fahéjas csiga egy tipikus svéd desszert, amely Kanelbullar néven ismert? Kelt tésztából és fahéjból készül. Svédországban leggyakrabban uzsonnára fogyasszák egy csésze forró teával vagy kávéval.

A fahéjas csiga  vagyis ”cinnamon rolls” néven Észak-Európában és Észak-Amerikában a legelterjedtebb. Ez azonban országonként kissé eltér egymástól. Az amerikai fahéjas csigát gyakran glazúrral öntik le, néha olajban is megsütik őket. Vannak regionális kombinációk is: az amerikai középnyugaton, különösen Kansasban, a fahéjas csigát gyakran chilivel fogyasszák. A fahéjas csiga később annyira híressé vált az egész világon, hogy 1999. október 4-én kiérdemelte saját napját – a Nemzeti Fahéjas csiga név alatt.

Milyen ízű a fahéjas csiga?

Sokak szerint az egyik legjobb kelt finomság, amely kerek formájával, puha textúrájával és finom fahéjas ízével nyűgöz le. A legjobb idő a fogyasztására mindenképpen a hideg őszi-téli délutánok, egy csésze gyümölcs teával vagy forró kakaóval.


Ismerjük meg a fő összetevők pozitív hatásait – fahéj:

A finom íz mellett, a fahéjas csiga jó hatással is lehet testünkre a hozzáadott fahéj miatt. A fahéj leginkább a vércukorszint szabályozásáról és a koleszterinszint csökkentéséről ismert. Javíthatja a lipid anyagcserét, ami előnyös azok számára, akiknek túlsúlyos problémájuk van vagy magas a gyulladásuk.

Házi gyógymódként menstruációs problémák, görcsök és súlyos vérzések esetén is alkalmazható, mivel javítja a vérkeringést. Segíthet a fáradtságban és az energiahiányban, ezért a sofőrök gyakran használják hosszú túrákra. A fahéj nagyon gyógyító, ezért gyakran használják desszertek elkészítéséhez.

Ceyloni őrölt fahéj Bio

Bio Fahéjpor: Támogatja a vércukorszintet, koleszterinszintet, anyagcserét, emésztés

2.480 Ft

HOZZÁVALÓK A FAHÉJAS CSIGÁHOZ

 Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a fahéjas töltelékéhez

Hozzávalók az öntethez

  • 160 g eritrit
  • 2 evőkanál mandulatej
  • ½ teáskanál vanília kivonat

A FAHÉJAS CSIGA ELKÉSZÍTÉSE

  1. Készítsen elő egy kis serpenyőt és egy nagy tálat. A kókuszolaj harmadát olvassza fel egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten. Amíg olvad, vegyen egy nagy tálat, és tegye bele a mandulatejet, a maradék kókuszolaj egyharmadát, majd még a felolvasztott kókuszolajat. Gyúrja össze a még meleg keveréket a kezével, és hagyja kissé kihűlni. Miután a keverék kihűlt, vegye az élesztőt, és egyenletesen szórja rá a keverékre, és hagyja néhány percig, hogy megkeményedjen. Gyúrja újra át a tésztát, majd adjon hozzá 595g lisztet, és gyúrja újra jól át, amíg az összes hozzávaló jól össze nem keveredik.
  2. Fedje le a tálat, amelyben a tészta van konyharuhával vagy fóliával, és hagyja szobahőmérsékleten 1 órán át pihenni. Ez az idő alatt melegítse elő a sütőt 180 fokra. Egy óra kelés után a tészta eléggé megdagadt. A megkelt tésztához adja hozzá a maradék 95 g lisztet. Ismét gyúrja össze a tésztát, ha még kicsit ragacsos, adjon hozzá még egy kis lisztet.
  3. A konyhai felületet jól lisztezze meg, hogy a tészta ne ragadjon le, és tegye rá a tésztát. Nyújtsa ki úgy, hogy kb. 1 cm vastag téglalap legyen. A megpuhult kakaóvajat egyenletesen kenje a tésztára. Ezután vegye a kókuszcukrot és fahéjport, majd egyenletesen szórja meg velük a tésztát.
  4. A kész tésztából tekercset formázzon. Henger alakúra tekerje össze, és egymáshoz szorítva illessze össze a végeket. A tekercset először vágja ketté, majd 7 egyenletes méretű darabra. Minden darabnak körülbelül 8 cm nagyságúnak kell lennie. A végén még csak hajtsa össze őket.
  5. Készítsen elő egy tortaformát, és tegye bele a fahéjas tekercseket úgy, hogy az egyik a középen, a másik hat pedig körülötte legyen az oldalán. Fedje le a fahéjas tekercsekkel lévő tortaformát fóliával, és helyezze meleg helyre 30 percre.
  6. Amíg a fahéjas tekercsek melegednek, készítse el az öntetet. Vegyen egy közepes méretű tálat, és öntse bele a porcukrot, mandulatejet és vanília kivonatot. Keverje össze a keveréket egy keverővel, hogy sima glazúrt kapjon. 30 perc elteltével távolítsa el a műanyag csomagolást a tortaformából. Helyezze a fahéjas tekercseket az előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süsse, hogy megbarnuljanak. Vegye ki a csigákat a sütőből, és még melegen csepegtesse meg őket az öntettel.
Delivery
Csak 18000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
FatBurn Tea*

Hozzájárul a zsíranyagcseréhez, eltávolítja a túlsúlyt és természetesen elnyomja az éhségérzetet

10.790 Ft 3.020 Ft
-40%
IMUNUP*

7 aminosavat, 11 vitamint és 8 ásványi anyagot tartalmaz az erős immunrendszer érdekében

7.900 Ft 4.740 Ft
-40%
D3 vitamin por*

A d3 vitamin por biológiailag leghozzáférhetőbb formája

3.820 Ft 2.290 Ft