Magam sem tudtam, mire számíthatok: kekszre és sárgarépatortára, vagy olyan tortára, amelyben sárgarépás kekszek vannak? Nos, egészen egyszerű kekszeket kínáltak fel nekünk, amelyeket földimogyoróvajjal töltöttek meg, és porcukorral szórtak meg. Azt mondták, hogy a keksze egyébként krémsajttal vannak megtöltve, de ők ezt földimogyoróvajjal helyettesítették. Elég merész, ugye?
Nagy örömmel próbáltam ki, és azonnal el voltam ragadtatva. Olyan porhanyós és puhák voltak, édes ízük volt, a háttérben csak egy kis sárgarépa íz volt érezhető, és csak úgy elolvadtak a számban. Gondolhatja, habozás nélkül rendeltem még egy adagot. Mielőtt elhagytam a kávézót, elkértem a receptet, és megkaptam a séftől, akit nagy megtiszteltetés érte, hogy valakit ennyire lenyűgözött ez az egyszerű keksz.
Amint visszatértem az otthoni konyhámba, természetesen megpróbáltam még ugyanazon a héten magam is megsütni a sárgarépás kekszeket. Nem voltam biztos benne, hogy ilyen jól sikerülnek-e nekem, de a recept, amelyet a séf adott nekem, olyan egyszerű volt, hogy az elkészített kekszek valóban tökéletesek voltak. A mennyiség kétszeresét sütöttem meg, hiszen tudtam, hogy gyorsan el fognak fogyni.