Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

60 napos visszaküldési jog

Promo icon

100%-os elégedettségi garancia

Promo icon

Expressz szállítás 2-3 munkanapon belül

Promo icon

60 napos visszaküldési jog

Vegán sárgarépás keksz


Helló! A nevem Orsolya, és ma megosztom veletek tapasztalataimat és egy finom receptet, amelyet ma is izgatottan várok.

 

Hallott már sárgarépás kekszről vagy tortáról?

 

A sárgarépás keksz Angliából származik. Én is ott kóstoltam meg először. Eleinte rendkívül szokatlannak találtam, mivel egyáltalán nem tudtam elképzelni a “sárgarépás kekszet”. Ugyanis ott kicsit másképp, éspedig, “carrot cake cookiesnak” hívják, ami “sárgarépa süti kekszet” jelent. Amikor egy híres angliai kávézóban ültünk, kávét ittunk, olvastuk az ajánlatot és megláttuk a sárgarépás sütiket, nem volt más választásunk, mint kipróbálni ezt a szokatlan desszertet.

Magam sem tudtam, mire számíthatok: kekszre és sárgarépatortára, vagy olyan tortára, amelyben sárgarépás kekszek vannak? Nos, egészen egyszerű kekszeket kínáltak fel nekünk, amelyeket földimogyoróvajjal töltöttek meg, és porcukorral szórtak meg. Azt mondták, hogy a keksze egyébként krémsajttal vannak megtöltve, de ők ezt földimogyoróvajjal helyettesítették. Elég merész, ugye?

Nagy örömmel próbáltam ki, és azonnal el voltam ragadtatva. Olyan porhanyós és puhák voltak, édes ízük volt, a háttérben csak egy kis sárgarépa íz volt érezhető, és csak úgy elolvadtak a számban. Gondolhatja, habozás nélkül rendeltem még egy adagot. Mielőtt elhagytam a kávézót, elkértem  a receptet, és megkaptam a séftől, akit nagy megtiszteltetés érte, hogy valakit ennyire lenyűgözött ez az egyszerű keksz.

Amint visszatértem az otthoni konyhámba, természetesen megpróbáltam még ugyanazon a héten magam is megsütni a sárgarépás kekszeket. Nem voltam biztos benne, hogy ilyen jól sikerülnek-e nekem, de a recept, amelyet a séf adott nekem, olyan egyszerű volt, hogy az elkészített kekszek valóban tökéletesek voltak. A mennyiség kétszeresét sütöttem meg, hiszen tudtam, hogy gyorsan  el fognak fogyni.

Veganski korenčkovi piškoti

Néhány nappal később úgy döntöttem, hogy még ennél is nagyobb mennyiséget sütök, és elosztom a barátaim között, mivel érdekelt, ha vajon a sárgarépás kekszek lenyűgözik-e őket is. És tényleg lenyűgözték. Néhányan még receptet is kértek tőlem, mások pedig még több sütit kértek tőlem. Természetesen mindenkinek el kellett mesélnem a recept elkészítésének történetét is.

 

Mivel már egy ideje tudok a Nature’s Finest termékeiről, a receptben az ők földimogyoróvajukat, kókuszcukrukat, himalája sójukat és kakaóvajukat használtam.

 

Úgy döntöttem, hogy mindenkivel meg szeretném osztani a történetemet és a finom receptet, mivel tudom, hogy máshol nem fog talál ugyanilyet, hanem csak egy angliai aranyos kávézóban. Most lehetősége van otthon elkészíteni őket. Egyszerű összetevőkkel, kevesebb mint 30 perc alatt. Később pedig kérem tudassa velem, ha lenyűgözték Önt is! 😊

 

Hozzávalók a sárgarépás kekszhez 

Veganski korenčkovi piškoti

A vegán sárgarépás keksz elkészítési folyamata

  1. Vegyünk egy nagy tálat, és öntsük bele a sütőport, sót, kókuszcukrot és zabpelyhet. Szitáljuk át a lisztet, és adjuk hozzá a tálba. Vágjuk a vajat vékony szeletekre, a reszeljük a sárgarépát finomra, és mindkettőt adjuk a tálba. Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk, és kész is a tészta.
  2. Mielőtt kinyújtanánk a tésztát, készítsük elő a felületet és jól gyúrjuk össze a masszát, hogy az ne ragadjon. Most vegyünk egy sodrófát, és nyújtsuk ki a tésztát kb. 1/2 cm vastagra. Kerek modelleket vagy tégelyt használhatunk sütik szaggatásához.
  3. Töltsük meg a kekszeket földimogyoróvajjal. A legjobb, ha a földimogyoróvajat a középre helyezzük. Hajtsuk félbe a kerek tésztát, és ügyeljünk arra, hogy a földimogyoróvaj ne folyjon ki. Az ujjunkkal nyomjuk össze a széleit, majd használjunk villát (csak a széleken), és vigyázzunk, hogy ne szúrjuk ki a tésztát.
  4. Miután megtöltöttük az összes sütit, óvatosan helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. Halmozáskor ügyelünk arra, hogy ne rakjuk őket túlságosan közel. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Amikor felmelegedett, tegyük be a tepsit és süssük 15 – 20 percig, vagy amíg aranysárgák nem lesznek a sütik.
  5. Miután a sütik megsültek, hagyjuk őket kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

 

Delivery
Csak 18000Ft az INGYENES SZÁLLÍTÁSHOZ
Kosárban lévő termékek

Nincsenek termékek a kosárban.

Különleges ajánlat csak itt!

Adja hozzá a rendeléséhez és spóroljon!

-72%
FatBurn Tea*

Hozzájárul a zsíranyagcseréhez, eltávolítja a túlsúlyt és természetesen elnyomja az éhségérzetet

10.790 Ft 3.020 Ft
-40%
IMUNUP*

7 aminosavat, 11 vitamint és 8 ásványi anyagot tartalmaz az erős immunrendszer érdekében

7.900 Ft 4.740 Ft
-40%
D3 vitamin por*

A d3 vitamin por biológiailag leghozzáférhetőbb formája

3.820 Ft 2.290 Ft